1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

GÜNDEM 01.05.2022, 21:21
4
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Hak-İş İstanbul İl Başkanlığı korteji, Gümüşsuyu Caddesi'nden "Hak-iş yürüyor mücadele büyüyor", "Yaşasın 1 Mayıs İşçilerin Bayramı", "İşte Hak-İş, İşte 1 Mayıs" sloganları atarak Kazancı Yokuşu'na geldi.

Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs 1977'de yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakan gruptakiler, daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geçerek buraya çelenk sundu.

Burada konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, birlik, mücadele ve dayanışma gününde Taksim'de olduklarını anlatarak, "Bu mekan bundan tam 45 yıl önce bir kaosun, bir katliamın, bir ihanetin olduğu yerdir. Birlik, mücadele ve dayanışma için bu alanı dolduran emekçiler ne yazık ki kirli bir organizasyonun ve komplonun kurbanı edilmişlerdir." dedi.

TÜRK-İŞ heyeti Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki sendika temsilcileri ile Kazancı yokuşuna gelen Atalay, burada 1 Mayıs 1977'de yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı. Daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geçen gruptakiler anıta çelenk sundu.

Tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Atalay, daha sonra beraberindeki heyetle Taksim Meydanı'ndan ayrıldı.

DİSK üyeleri, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı

Gümüşsuyu Caddesi'nden "Yaşasın 1 Mayıs” sloganları atarak Taksim Cumhuriyet Anıtı'na yürüyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindekiler, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sundu.

Çerkezoğlu, bütün Türkiye ve dünya işçi sınıfının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı için emek veren, alın teri döken işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum." ifadesine yer verdi.

Bakan Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından, bakanlığın 1 Mayıs dolayısıyla hazırladığı videoyu paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, işçilerinin emeğiyle büyüyor; emekçilerinin göz nuru, bilek gücü, akıl hüneri sayesinde hız kesmeden yeni hedeflere yürüyor. Daha büyük hedeflere, daima omuz omuza… 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'müz kutlu olsun."  

İstanbul'da 1 Mayıs Maltepe Etkinlik Alanı'nda kutlanıyor

DİSK, TMMOB ve TDB üyeleri, Maltepe'deki bir otelin önünde, KESK ve TTB üyeleri ise İdealtepe Köprüsü'nde bir araya gelip etkinlik alanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB üyeleri başta olmak üzere çeşitli siyasi parti, sendika, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar, alana gelmeye başladı.

Çok sayıda polisin görev aldığı ve tedbir amaçlı havadan helikopterle de denetimlerin yapıldığı etkinlik alanı, güvenlik amacıyla bariyerlerle kapatıldı.

Üst ve çanta araması yapılan katılımcılar, 6 ayrı güvenlik noktasından geniş güvenlik önlemleri altında etkinlik alanına girdi.

Ankara

Anadolu Meydanı'nda düzenlenen etkinliğine, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı sendikalar ile sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi parti üyeleri katıldı.

Polis noktalarında üstleri arandıktan sonra kutlama alanına giren gruplar, taşıdıkları pankart ve flamalarla renkli görüntüler oluşturdu.

Organizasyonu yapan sivil toplum kuruluşları adına konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Köklü, 1 Mayıs'ın, işsizleştirmeye mahkum etme politikalarına karşı insanca yaşam güvencesi talebini haykırma günü olduğunu söyledi.

Emekçilerin aynı amaç etrafından bir araya gelmeleri halinde bütün engelleri aşacaklarını belirten Köklü, işçinin alın terinin karşılığını tam anlamıyla alacağı güne kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün de binlerce kişinin, emekçilerin hakları ve geleceği için alanda buluştuğunu belirtti.

İşçi sınıfının mücadelesinin her geçen büyüdüğünü ifade eden Görgün, günün sonunda kazananların emekçiler olacağını söyledi.

Zamlar nedeniyle işçi kesimin geçinemediğini, bu nedenle asgari ücretin bir an önce artırılması gerektiğini dile getiren Görgün, aynı şekilde en düşük emekli maaşının da asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep etti.

Konuşmaların ardından sanatçıların seslendirdiği parçalar eşliğinde halay çeken vatandaşlar, daha sonra slogan atarak alandan ayrıldı.

İzmir

İzmir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çok sayıda işçinin katılımıyla, Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı.

Etkinliğe, siyasi partiler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de katıldı.

Geniş güvenlik önlemleri arasında üst aramaları yapılarak alana alınan işçiler, Kordon Boyu'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda sanatçı Edip Akbayram konser verdi.

Bolu, Düzce ve Kocaeli

Bolu'da kutlamalar kapsamında, İzzet Baysal Caddesi Bankalar Meydanı'nda toplanan sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri, İzzet Baysal Anıtı önünden Kent Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü.

Polis noktalarında aranarak kutlama alanına giren grup üyeleri burada açıklama yaptı.

Açıklamanın ardından grup üyeleri müzik eşliğinde halay çekti.

Düzce'de belediye önünde toplanan sendika, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler, Anıtpark Meydanı'na kadar sloganlar ve marşlar söyleyerek yürüdü.

Kutlamanın yapılacağı alana güvenlik güçlerinin aramasından sonra alınan grup, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Grup, basın açıklamasının ardından müzik eşliğinde eğlendi.

Kocaeli'de de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı.

İzmit ilçesindeki Doğu Kışla Gençlik Parkı'nda toplanan bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, ellerindeki döviz ve pankartlarla sloganlar atarak Anıtpark'a yürüdü.

Burada yürüyüşe katılan grup sözcüleri konuşmalar yaptı.

Gruptakiler, daha sonra müzik eşliğinde halay çekti, şarkılar söyledi.

Bursa, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik ve Yalova

Bursa'da bazı sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinlikler, Atatürk Stadyumu Meydanı'nda toplanan grupların yürüyüşe geçmesiyle başladı.

Darmstad Caddesi'nde devam eden yürüyüş, Kent Meydanı'nda sona erdi.

Kontrol noktalarından miting alanına alınan katılımcılar, halay çekip şarkılar söyledi.

Ayrıca, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ise HAK-İŞ Konfederasyonu Bursa İl Başkanlığı öncülüğünde bağlı şube başkanlarıyla birlikte 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirildi.

Eskişehir'de bazı sendikalar ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Atatürk Bulvarı'nda toplanarak sloganlar eşliğinde Odunpazarı Meydanı'na yürüdü.

Gruplar, meydandaki etkinliğin ardından dağıldı.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Çarşamba Pazarı'nda toplanan çalışanlar, Kuvayi Milliye Meydanı'na kadar yürüdü.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, tertip komitesi adına Kristal-İş Şube Başkanı Tangüder Tatar'ın konuşmasıyla sürdü.

Etkinlik, katılımcıların müzik eşliğinde halay çekmesiyle tamamlandı.

Kütahya'da da Zafer Meydanı'nda toplanan Hak-İş Konfederasyonu üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından düzenlenen etkinlik, Deprem Anıtı'ndan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşle başladı.

Geniş güvenlik önlemleri altında meydana gelen grup, yapılan üst kontrollerinin ardından kutlama yapılacak alana alındı. Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan ve sloganlar atan gurup, yapılan konuşmaların ardından müzik eşliğinde halaylar çekip eğlendi.

Çanakkale’de eski Salı Pazarı mevkisinde toplanan çok sayıda katılımcı burada İnönü Caddesi’ne doğru yürüdü.

Buradan Cumhuriyet Meydanı'na gelen vatandaşlar katılım sırasına göre içeriye alındı

Geniş güvenlik önlemleri içindeki kutlamalar olaysız şekilde sona erdi. 

Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kilis

Gaziantep'te 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Kırkayak Parkı'nda etkinlik düzenlendi.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Gaziantep'te birçok iş alanında çalışan kişilerin 1 Mayıs'ı kutlamak için parka geldiğini söyledi.

1 Mayıs'ın işçi sınıfının ve bütün emekçilerin uluslararası birlik, dayanışma, mücadele günü olduğunu ifade eden Yılmaz, herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nu kutladı.

Konuşmaların ardından katılımcılar halay çekti.

Şanlıurfa'da işçiler, "Yaşasın 1 Mayıs İşçilerin Bayramı" sloganı atarak Rabia Meydanı'nda bir araya geldi.

Hak-İş Şanlıurfa İl Başkanı Selim Gülsatar, Türkiye'nin bütün emekçileri, kadınları, erkekleri, gençleri, emeklileri, yaşlıları, engellileri, işsizleri, yoksulları, meslek sahipleri olarak tüm dünya emekçileriyle 1 Mayıs'ta birlikte olduklarını söyledi.

Açıklamanın ardından grup meydandan ayrıldı.

Malatya'da, Emeksiz Alt Kavşağı'nda toplanan siyasi parti, sendika, dernek üyeleriyle çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kutlamanın yapılacağı Paşaköşkü Mahallesi'nde bulunan meydana kadar yürüdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da beraberinde CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle kutlamaların yapılacağı meydana geldi.

KESK Dönem Sözcüsü ve 1 Mayıs Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Akdemir'in konuşmasının ardından katılımcılar halay çekti.

Kilis Cumhuriyet Meydanı'nda birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen İl Temsilcisi Mustafa Kandemir, 1 Mayıs'ın tüm dünyada ve ülkenin her yerinde coşku, umut ve heyecanla kutlandığını belirtti.

Yıllardır emekleriyle, alın teriyle, insanca çalışma, yaşama mücadelesi verdiklerini aktaran Kandemir, şartların her gün biraz daha kötüleştiğini söyledi.

Adıyaman'da da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Adıyaman Şubesince Demokrasi Parkı'nda basın açıklaması yapıldı. 

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ

Edirne'de kutlamalar kapsamında Atatürk Bulvarı'nda bir araya gelen konfederasyon ve sendika üyeleri, Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından açıklama yapan TÜRK-İŞ Edirne Temsilcisi Zeki Şişko, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Tekirdağ'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir araya gelen Hak-İş Konfederasyonu üyeleri, Tekirdağ'da basın açıklaması yaparak taleplerini iletti.

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri Valilik önünde toplandı

Kırklareli'de Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Şevket Dingiloğlu Parkı'nda toplandı.

Şube Başkanı İbrahim Arı burada yaptığı konuşmada, HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs ruhunu en güçlü şekilde yansıtmak için meydanlarda olduğunu belirtti.

Lüleburgaz ilçesinde de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu'nun düzenlediği 1 Mayıs törenine Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nden siyasi parti ve sendikalar katıldı.

Polis noktasında arandıktan sonra alana giren kalabalık yeni tören alanından Kongre Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşe CHP Kırklareli Milletvekilleri Türabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de katıldı.

Kongre Meydanı'nda 1 Mayıs Tertip Komitesi adına Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Mehmet Sezgin, Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Özmüş birer konuşma gerçekleştirdi.

Konya, Aksaray, Afyonkarahisar ve Karaman

Konya'da kutlamalar kapsamında Kılıçarslan Meydanı'nda toplanan sendika, sivil toplum kuruluşu üyeleri, Alaaddin Tepesi çevresini yürüyerek başlangıç noktasına geldi.

Kontrol noktalarından miting alanına alınan katılımcılar, müzik eşliğinde halay çekti.

Aksaray'da ise sendika, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve işçiler, "Yaşasın 1 Mayıs İşçilerin Bayramı" sloganı atarak 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda bir araya geldi. Burada saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Hak-İş Aksaray İl Başkanı Yasin Emekli, grup adına bildiri okudu.

Karaman'da da kutlamalar kapsamında, tren garı önünde toplanan sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri, 1. İstasyon Caddesi'nden Aktekke Kent Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü.

Kutlama alanına giren grup üyeleri burada basın bildirisinin ardından müzik eşliğinde halay çekti.

Kalabalık daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda, sendika ve sivil toplum kuruluşları üyeleri bir araya geldi.

Hak-İş İl Başkanı İbrahim Gürbüz, okuduğu basın bildirisinde, Türkiye'nin bütün emekçileriyle, yaşlılarıyla, engellileriyle, işsizleri ve yoksullarıyla bugün yine 1 Mayıs'ta birlikte olduklarını söyledi.

Artvin, Trabzon ve Rize

Artvin'de 1 Mayıs Tertip Komitesince organize edilen kutlamalar kapsamında Atapark Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, pankart ve dövizlerle slogan atıp marşlar söyleyerek Halitpaşa Meydanı'na yürüdü.

Burada kutlamalara devam eden grup adına konuşan Eğitim-Sen Artvin Şube Bakanı Köksal Gümüş, ekonomik düzenin emeği ve emekçiyi sömürme üzerine inşa edildiğini ileri sürdü.

DİSK Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin de işçiyi korumak için asgari ücrete yeni bir güncelleme yapılması gerektiğini söyledi.

Kutlamalar, yerel sanatçıların sahne aldığı konserle son buldu.

Trabzon'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Cumhuriyet Mahallesi'nde bir araya gelen KESK'e bağlı sendikalar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ellerinde döviz ve pankartlarla yağmur altında 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'na kadar yürüdü.

Kemençe sanatçısı İlknur Yakupoğlu eşliğinde kadınlar korosu konser verdi.

HAK-İŞ'e bağlı sendikalar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Valilik önündeki tören alanında bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

HAK-İŞ Rize İl Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs ruhunu en güçlü şekilde yansıtmak için ekranlarda, dijital platformlarda, illerde ve her yerde olduklarını söyledi.

Öte yandan KESK'e bağlı sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ise ellerinde döviz ve pankartlarla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Vatandaşlar, yağmur altında kutlamalara burada devam etti. 

Sivas, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri

Sivas'ta Ethembey Parkı önünde toplanan siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri, arama noktasından geçerek alana alındı.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı alana girenler, slogan atarak Mevlana Caddesi'ndeki miting alanına yürüdü.

Katılımcılar, davul-zurna eşliğinde halay çektikten sonra dağıldı.

Kırıkkale'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile kutlandı.

Kırşehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Farklı sendikaların yöneticileri ve işçilerle siyasi parti ve derneklerin temsilcileri, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi önünde toplanarak, Cacabey Meydanı'na kadar yürüdü.

Kayseri'de de bazı sendika, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işçilerin katılımıyla etkinlik düzenledi.

Gevher Nesibe Mahallesi'nde toplanan grup, pankart taşıdı, davul zurna eşliğinde Mimar Sinan Parkı'na kadar yürüdü.

Polisin güvenlik önlemi aldığı etkinlikte katılımcılar halay çekti.

Bu arada Nevşehir'de temizlik işçileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü çalışarak geçirdi.

Mesaiye sabah başlayan işçiler, Ramazan Bayramı öncesi kentin cadde ve sokaklarını temizledi.

İşçilerden Tahsin Ünlüer, AA muhabirine, tatil veya çalışma günü ayrımı yapmadan görevlerinin başında olduklarını, işini yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
15
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
GazetelerTümü