Fas'ta 7 büyüklüğünde deprem

Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 1037 kişi hayatını kaybetti. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, Marakeş kentinde meydana gelen depremin ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğunu duyurdu.

DÜNYA 09.09.2023, 18:36
0
Fas'ta 7 büyüklüğünde deprem

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede 7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Enstitü, 8 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssünün ülkenin kuzeyindeki Marakeş'in El-Huz bölgesi olduğunu belirtti.Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin pek çok kentinde hissedilen depremde 1037 kişinin hayatını kaybettiği, 721 kişinin yaralandığı bildirildi.

Fas Silahlı Kuvvetleri, yerel yönetimler, güvenlik güçleri ve sivil savunma ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği, insani yardımların deprem bölgelerine ulaştırılması için tüm imkanların seferber edildiği kaydedildi.

Yerel kurumlar, emniyet güçleri ve sivil savunma ekiplerinin deprem nedeniyle oluşan zararın tespiti ve gerekli yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için tüm imkanlarını seferber ettiği vurgulanan açıklamada, vatandaşlar sakin olmaya ve paniğe kapılmamaya çağrıldı.

Fas'taki kurtarma ekipleri yıkılan binaların enkazında kalanları kurtarmaya çalışıyor.

Bu arada ekiplerin depremden sonra yolların hasar görmesi ve kapanması nedeniyle deprem bölgelerine ulaşmakta zorlandığı öğrenildi.

Türk Kızılay da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fas'ın Marakeş şehrinde meydana gelen deprem sonrası afet ekiplerinin gelişmeleri yakından takip ettiğini duyurdu.

Deprem, pek çok kentte hasara yol açtı

Fas Kanal 1 Televizyonu, depremin pek çok kentte hasara yol açtığı bilgisini geçti.

"El-Yevm 24" haber sitesi, depremde Marakeş kentinde bazı binaların çöktüğünü belirtti.

Sosyal medya platformlarında halkın deprem sonrası sokaklara çıkmasına ve binaların çöküş anlarına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Depremde Marakeş'in tarihi surlarının bir kısmının da zarar gördüğü aktarıldı.

Yerel gazeteler, Fas'ta yerel saatle 23.10 sularında meydana gelen depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde hissedildiğini yazdı.

Yerel basın tarafından ilk bilgilerde depremin 6,8 büyüklüğünde olduğu aktarılırken, Almanya Sismoloji Merkezi de depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı.

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü: Marakeş depremi ülke tarihinde son yüzyılın en büyük depremi

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, Marakeş kentinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ülke tarihinde son yüzyılın en büyük depremi olduğunu söyledi.

Fas resmi ajansı MNA'ya konuşan Enstitü Başkanı Cabur, depremin merkez üssünün Marakeş'in 80 kilometre güneybatısındaki El-Huz bölgesi olduğunu ve 400 kilometrelik alanda hissedildiğini belirtti.

Enstitü'nün yüzyıldan bu yana ilk kez bu büyüklükte bir depremi kaydettiğine dikkati çeken Cabur, depremin ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğunu vurguladı.

Cabur, yüzlerce artçı sarsıntı yaşandığını, bunların en güçlüsünün ise 6 büyüklüğünde olduğunu, ancak artçıların büyük çoğunluğunun hissedilmediğini aktardı.

Fas ordusu depremden etkilenenlere destek için seferber olduğunu duyurdu

Fas ordusu, ülkede dün gece meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremden etkilenenlere destek için müdahale birimlerinin yanı sıra uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları, mühendislik araçları ve lojistik merkezlerin konuşlandırıldığını duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Kraliyet Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutanı ve Genelkurmay Başkanı Kral 6. Muhammed'in müdahale etmesi için orduya verdiği talimatın ardından, yerel yetkililerle iletişim ve koordinasyon sağlamak amacıyla Kraliyet Silahlı Kuvvetleri ve askeri garnizonların üst düzey komutanları düzeyinde gerekli önlemler alındı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, depremden etkilenen bölgelere gerekli desteğin sağlanması amacıyla müdahale birimlerinin yanı sıra uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları, mühendislik araçları ve lojistik merkezlerin olay yerine konuşlandırıldığı kaydedildi.

DSÖ: Deprem Marakeş ve çevresinde 300 binden fazla kişiyi etkiledi

Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Direktörlüğünün X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, Fas'taki deprem nedeniyle taziye dilekleri iletildi ve destek mesajı verildi.

Trajik depremde Marakeş ve çevresinde yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği ve 300 binden fazla kişinin etkilendiği belirtilen paylaşımda, DSÖ ekiplerinin ülke genelinde ihtiyaç duyulan bölgelere hızlı şekilde sağlık hizmeti götürmeye hazır olduğu kaydedildi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, deprem nedeniyle yaşamını yitirenler için başsağlığı dileklerini ileterek, "Acil sağlık ihtiyaçlarına destek vermeye hazırız." ifadesini kullandı.

AB'den depremin vurduğu Fas'a taziye ve destek mesajları

Avrupa Birliği (AB) kurumlarının başkanları Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ardından dayanışma ve taziye mesajları paylaştı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya platformu X üzerinden Fransızca yaptığı açıklamada, "Dün gece yüzlerce can alan korkunç deprem karşısında tüm kalbimle Fas halkıyla birlikteyim. Düşüncelerim kurbanların aileleriyle, acil şifalar dilediğim yaralılarla ve takdire şayan bir iş yapan ilk müdahale ekipleriyle birlikte." ifadelerini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de "Düşüncelerim bu trajediden etkilenen herkesle ve arama operasyonuna katılan kurtarıcılarla birlikte. AB, bu zor anlarda Fas'ı desteklemeye hazır." açıklamasını yaptı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ise paylaşımında "Yüzlerce kişinin ölümüne ve çok daha fazlasının evsiz kalmasına neden olan depremin ardından Fas'tan yıkıcı haberler geldi. Bu zor ve trajik anda düşüncelerim tüm kurbanlarla, onların sevdikleriyle ve tüm Fas halkıyla birlikte." ifadelerine yer verdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de Fransızca mesajında, "Düşüncelerim, bir gecede ülkeyi sarsan ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan korkunç depremden etkilenen Fas halkıyla birlikte. AB, Fas'a ihtiyaç duyduğu yardımı sağlamaya hazır." şeklindeki değerlendirmesini paylaştı.

Belçika

Faslı nüfusun yoğun bulunduğu Belçika'da başta Başbakan Alexander de Croo olmak üzere üst düzey siyasetçiler, deprem felaketinin ardından dayanışma mesajları verdi.

De Croo, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada taziye dileklerini ileterek, "Belçika, bu zor zamanlarda Fas'ın yanında yer alacak." ifadesini kullandı.

Fas asıllı İklim Bakanı Zakia Hattabi de Fas halkıyla, özellikle de yaslı ailelerle dayanışmasını ve derin şefkatini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib de bu tür olaylarda Belçika ile Fas'ı birleştiren bağların güçlendiğini vurguladı. Cezayir asıllı Bakan, Belçika'nın yardım için harekete geçmeye hazır olduğunu vurguladı.

Ülkedeki birçok siyasi partinin başkanı da mesajlarında desteklerini iletti.

Öte yandan "Travelers online.be" sitesindeki kayıtlardan 600'den fazla Fas asıllı Belçikalının deprem sırasında bu ülkede olduğunun belirlendiği bildirildi. Bunun üzerine Belçika Dışişleri Bakanlığı, vatandaşları için acil destek hattı kurdu.

11,5 milyon nüfuslu Belçika'da 500 bin civarı Fas asıllı vatandaş yaşıyor.

Almanya

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Fas’tan kötü haberlerin geldiğini belirterek, "Bu zor saatlerde düşüncelerimiz yıkıcı depremin mağdurlarıyla. Bu doğal afetten etkilenen herkese taziyelerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, sosyal medya hesabından, Fas’tan korkunç görüntülerin ulaştığını belirterek, "Fas’taki insanlarla korkunç depremde hayatını kaybedenlerin yasını tutuyoruz. Düşüncelerimiz onlarla ve bu saatlerde enkaz altında kalanları arayan ve çok sayıda yaralının yaşamı için mücadele eden herkesle." paylaşımında bulundu.

Avusturya

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, taziye mesajında, "Düşüncelerimiz Fas'ta meydana gelen depremin kurbanları ve onların yakınlarıyla. Fas'tan gelen ürkütücü görüntüler, yüzlerce insanın etkilendiği depremin boyutlarını gösteriyor." görüşünü paylaştı.

Slovakya

Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova da yıkıcı depremden etkilenen Fas halkına derin taziyelerini sunarak, düşüncelerinin depremden etkilenenlerle olduğunu belirtti.

Caputova, "Slovakya, yaraların sarılması için yardım ve desteğe hazır." ifadesini kullandı.

İtalya

İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Giorgia Meloni'nin G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Yeni Delhi'de Fas’taki yıkıcı depremin trajik sonuçlarını acıyla öğrendiği belirtildi.

Açıklamada, "Meloni, Fas Başbakanı Aziz Ahnuş'a, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Fas halkına, yakınlığını ve dayanışmasını ifade ederek, İtalya'nın bu acil durumda Fas'ı desteklemeye tam olarak hazır olduğunu belirtti." ifadesi kullanıldı.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de "LA7" kanalında katıldığı programda, Fas'ta yaklaşık 200 İtalyan vatandaşının bulunduğu ve şu ana dek kimsenin yaralanmadığı bilgisini paylaştı.

İsviçre

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Alain Berset, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Düşüncelerimiz, bu korkunç depremden etkilenen Faslılarla. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

Berset, İsviçre'nin Fas ile dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Fas'ta dün yerel saatle 23.10'da meydana gelen, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 820 kişi hayatını kaybetti, 672 kişi yaralandı. Ekipler, yıkılan binaların enkazında kalanları kurtarmaya çalışıyor.

Orta Doğu ülkelerinden Fas'taki deprem nedeniyle taziye ve dayanışma mesajları

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, Katar, Ürdün, Libya, Bahreyn, Filistin, Lübnan ve İran'ın yanı sıra Arap Birliği, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Ezher Kurumu Fas'ta dün meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle taziye ve dayanışma mesajları yayımladı.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Dün gece ülkeyi vuran yıkıcı deprem nedeniyle Fas hükümetine ve halkına içten taziyelerimizi iletiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Suudi Arabistan'ın kardeş Fas halkıyla dayanışma içerisinde olduğu belirtilerek, depremde vefat edenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilendi.

BAE

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan da depremde hayatını kaybedenler için Fas Kralı 6. Muhammed'e taziye mesajı yolladı.

Al Nahyan, depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dilediği mesajında "Bu olaydan büyük üzüntü duyuyoruz ve bu zor günlerde kardeş Fas'taki kardeşlerimizin yanında, onlarla dayanışma içindeyiz. Allah Fas'ı her türlü kötülükten korusun." ifadelerini kullandı.

BAE Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum da X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Depremde hayatını kaybeden kardeş Fas'taki kardeşlerimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Allah'tan onlara sabır ve teselli vermesini, selamet ve güvenliklerini daim kılmasını temenni ediyoruz."

BAE, depremle sarsılan Fas'a yardım için hava köprüsü kuruyor

BAE resmi haber ajansına WAM'a göre, Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Fas'ta depremden zarar görenlere acil insani yardım ulaştırılması için hava köprüsü kurulması talimatı verdi.

Hava köprüsünün, BAE ile Fas arasındaki kardeşlik ilişkileri çerçevesinde bu ülkeye verilen desteğin bir parçası olduğu ifade edildi.

Mısır

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Fas'ın birçok bölgesini ve kentini vuran yıkıcı depremde hayatını kaybedenler için kardeş Fas'a içten taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Mısır'ın bu korkunç depremin yıkıcı etkileri karşısında Fas hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içerisinde olduğu" belirtilerek, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileklerinde bulunuldu.

İslam Dünyası Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) da depremde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

ISESCO, Fas ile dayanışma halinde ve her türlü desteğe hazır olduğunu kaydetti.

Katar

Katar Emirlik Divanından yapılan yazlı açıklamaya göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, depremde hayatını kaybedenler için Fas Kralı 6. Muhammed'e taziye mesajı yolladı.

Mesajında Şeyh Temim, depremde vefat edenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileğinde bulunurken, Fas ile dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.

Ürdün

Ürdün Kralı 2. Abdullah, deprem dolayısıyla Fas Kralı 6. Muhammed'e taziye mesajı yolladı.

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Fas Kralı 6. Muhammed'e gönderdiği taziye mesajında, kardeş Fas halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını ve ilgili makamlara gerekli tüm yardımların sağlanması talimatı verdiğini kaydetti.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Fas hükümeti ve halkıyla dayanışma içerisinde olunduğu ifade edildi.

Libya

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Depremde hayatını kaybedenler için Fas'a taziyelerimizi iletiyor, kurbanların aileleriyle tam bir dayanışma içerisinde olduğumuzu ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bahreyn

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bahreyn'in yıkıcı deprem nedeniyle Fas ile dayanışma içerisinde olduğu, Fas hükümetine, halkına ve mağdurların ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunulduğu ifade edildi.

Filistin

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Filistin devleti, ülkeyi vuran yıkıcı deprem felaketi karşısında kardeş Fas Krallığı'nın yanındadır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Filistin’in, kardeş Fas halkının yaralarının sarılması için mümkün olan her türlü yardımı yapacağı belirtilirken, depremde vefat edenlerin ailelerine başsağlığı yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.

Lübnan

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bu acı olay sonrası Fas hükümeti ve kardeş halkıyla tam dayanışma içerisinde olunduğu belirtilirken, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.

İran

İran Dışişleri Bakanlığı, Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler için Fas halkı ve hükümetine taziye dileğinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani yaptığı yazılı açıklamada, Fas'ta meydana gelen deprem nedeniyle ülkesi adına duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Kenani, depremde yaşanan can kayıpları nedeniyle Fas halkına ve hükümetine başsağlığı, yaralılar için de acil şifalar diledi.

Arap Birliği

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Fas'ta meydana gelen depremde kurbanların ailelerine en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kalplerimiz oradaki ailelerimiz ve kardeşlerimizle birlikte. Fas'ın bu krizi bir an önce aşmasını Allah'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Bu güçlü deprem yüreklerimize acı bir gölge düşürdü. Fas'taki halkımız için büyük endişe duyuyoruz. Allah'tan Fas'taki insanlarımıza sıhhat ve esenlik bahşetmesini, bu felaketten bir an önce kurtulmalarına yardım etmesini diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Uluslararası toplumu, bu zor zamanlarda Fas'a yardım ve destek sağlamaya davet eden Karadaği, şunları kaydetti:

"Karşılaştığımız her çileye karşı iyimserliğimizi koruyor, Allah'tan vefat edenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Rabbimden, Fas'ı, halkını ve tüm Müslüman ülkelerini muhafaza etmesini diliyoruz."

Ezher Kurumu

Mısır'daki El-Ezher Kurumu Şeyhi Ahmed et-Tayyib yaptığı açıklamada, "Fas'ın birçok bölgesini ve kentini vuran yıkıcı depremde hayatını kaybedenler için Fas Kralı 6. Muhammed'e ve kardeş Fas halkına içten taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail Fas'a insani yardım ve kurtarma ekipleri gönderiyor

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 7 büyüklüğündeki depremle sarsılan Fas'a insani yardım ve arama kurtarma ekipleri gönderilmesi için orduya hazırlıklara başlama talimatı verdi.

İsrail Ordu Sözcülüğü'nden konuya dair yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Gallant'ın, bölgeye insani yardım ve arama kurtarma ekipleri göndermek üzere ordudan hazırlıklara başlanmasını istediği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Eli Cohen de İsrail'in Rabat'taki Büyükelçiliği'ne depremin meydana geldiği Fas'taki İsrail vatandaşlarına ulaşılması talimatını verdi.

İsrail medyasına göre Cohen ayrıca Fas'a insani yardım, arama kurtarma ekiplerinin gönderilmesi konusunda koordinasyon sağlanmasını istedi.

Yorumlar (0)
15
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:21
Güneş 05:59
Öğle 13:07
İkindi 16:56
Akşam 20:04
Yatsı 21:35
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 34 89
3. Trabzonspor 33 55
4. Başakşehir 34 52
5. Beşiktaş 34 51
6. Kasımpasa 34 49
7. Sivasspor 34 48
8. Rizespor 33 48
9. Antalyaspor 33 45
10. Alanyaspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Samsunspor 34 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 34 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 34 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 35 75
4. Aston Villa 35 67
5. Tottenham 32 60
6. M. United 34 54
7. Newcastle 34 53
8. West Ham United 35 49
9. Chelsea 33 48
10. Wolves 35 46
11. Bournemouth 34 45
12. Brighton 33 44
13. Fulham 35 43
14. Crystal Palace 35 40
15. Everton 35 36
16. Brentford 35 35
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 35 25
19. Burnley 35 24
20. Sheffield United 35 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Girona 33 71
3. Barcelona 32 70
4. Atletico Madrid 33 64
5. Athletic Bilbao 33 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Getafe 33 43
10. Villarreal 32 42
11. Osasuna 32 39
12. Deportivo Alaves 33 38
13. Sevilla 32 37
14. Las Palmas 33 37
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 33 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 33 14