Cumhurbaşkanı Erdoğan: İHA, SİHA ve TİHA üretiminde artık dünyanın ilk 3 ülkesi içindeyiz

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış Töreni"nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geliştirilen yerli hava savunma sistemlerine ilişkin, "Şimdilik HİSAR'ları yaptık, yakında SİPER'i ve daha ötesini de tamamlayacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayii projelerinin bütçesi 5,5 milyar dolardan 75 milyar dolara, sektörün yıllık cirosu 1 milyar dolardan 10 milyar dolara yükselmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İHA, SİHA ve TİHA üretiminde artık dünyanın ilk 3 ülkesi içindeyiz." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayisinde olmamız gereken hangi teknoloji alanı varsa hepsinde varız." ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Muharip Uçağımızı inşallah 2023 yılında hangardan çıkarıp bütün dünyaya göstereceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, (Milli Muharip Uçak Mühendislik Merkezi) Bu merkez, Milli Muharip Uçak projemizin kalbi olacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2025'te ilk uçuşunu yapacak Milli Muharip Uçağımız, Hava Kuvvetleri'mizin vurucu gücü olarak 2029'da göklerdeki yerini alacaktır." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayinde artık daha planlı daha sistematik ve orta-uzun vadeli hareket edeceğimiz bir döneme giriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mehmetçiğimizin, polisimizin, jandarmamızın kullandığı silahları kimseye muhtaç olmadan üretmek için bu alana milli hassasiyetlerle eğiliyoruz." ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üretebileceğimiz ürünlerin yurt dışından tedarikine rıza göstermeyeceğiz. Savunma sanayimizi geliştirmek ve güçlendirmek önceliğimiz olmaya devam edecek." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.