Türkiye'de 2021 yılı e-ticaret hacminin 300 milyar lirayı bulması bekleniyor

EKONOMİ

Türkiye'de 2021 yılı e-ticaret hacminin 300 milyar lirayı bulması bekleniyor

Ankara

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, Türkiye'de Kovid-19 salgınının da etkisiyle hızla büyüyen e-ticaret sektöründe 2021 yılı e-ticaret işlem hacmi hedefinin resmi olarak 240 milyar lira olduğunu ancak 300 milyar lirayı bulmasını beklediklerini bildirdi.

Çevikoğlu, AA muhabirine, e-ticaret sektöründeki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

e-Ticaret sektörünün yakaladığı ivmeyle her geçen yıl hızlı büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan Çevikoğlu, bir yandan bu sektörde satışlar artarken diğer yandan dönüşüm sürecinin yaşandığını söyledi.

Çevikoğlu, tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik atılan adımların sektörün kabiliyetine de yansıdığına dikkati çekerek, "Vatandaşlarımıza düşen görev alışveriş yapacağı ortamları iyi seçmek. Özellikle güven damgalı sitelerden alışveriş yaparak, asgari güvenliği sağlamış olurlar. Bizler de sektör olarak tüketicilerden aldığımız geri dönüşlerle olumsuz durumları minimuma indirmek için çalışıyoruz." dedi.

Türkiye'de de e-ticaret sektörünün gelişimini sürdürdüğüne işaret eden Çevikoğlu, sektör temsilcileri olarak üstlerine düşen adımları atmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Çevikoğlu, Ticaret Bakanlığı tarafından e-ticaret yapan işletmelerin ulaşılabilir olması ve verilerinin sağlıklı takip edilmesi amacıyla Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi'nin (ETBİS) oluşturulduğunu anımsatarak, oldukça faydalı olan bu sistemde, şeffaf şekilde e-ticaret platformlarının verilerinin toplandığını anlattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.