Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının açılışıyla Türkiye-Arnavutluk dostluğunu taçlandırıyoruz

DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının açılışıyla Türkiye-Arnavutluk dostluğunu taçlandırıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Arnavutluk'un Laç şehrinde inşa edilen deprem konutlarının teslim töreninde konuştu.

Konuşmasına katılımcıları ve Arnavutluk halkını selamlayarak başlayan Erdoğan, "Sizlere milyonlarca yüreğin sevgisini, tüm Türkiye'nin selamını getirdim. Sizlere kalbi sizinle çarpan kardeşlerinizin, dostlarınızın selamını getirdim. Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm Arnavutluk'a, Arnavutluk'taki tüm kardeşlerimize aziz milletimizin kucak dolusu selamlarını iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Tören vesilesiyle burada bulunanların heyecanına, coşkusuna ortak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Erdoğan, "Arnavutluk'un sevinci sevincimiz, sıkıntısı da bizim sıkıntımızdır. Sizlerin huzur ve esenliğini kendimizinkinden ayrı tutmuyoruz. Aynı acıları daha önce pek çok kez yaşamış bir ülkenin insanları olarak, 21 Eylül ve 26 Kasım 2019 tarihlerinde meydana gelen depremler Arnavut halkı kadar bizim de yüreğimizi dağlamıştır." diye konuştu.

Deprem haberini alır almaz bölge halkının acılarını paylaşmak, yaralarını sarmak için hemen harekete geçtiklerini belirten Erdoğan, devlet olarak bütün imkanları seferber ederek Arnavut depremzedelerin yardımına koştuklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Değerli kardeşim Edi Rama'nın da ifade ettiği gibi, biz kardeştik, kardeşler kardeşlerinin imdadına zor zamanlarda yetişirlerdi. Büyükelçiliğimiz, AFAD'ımız, Türk Kızılayımız, TİKA'mız, Sağlık Bakanlığımız ve Çevre Bakanlığımız vasıtasıyla gereken tüm yardım malzemelerini ve teknik ekipleri Arnavutluk'a ulaştırdık. Değerli dostum Başbakan Edi Rama ile sürekli temas halinde olarak yürütülen çalışmaları yakından takip ettik. Uluslararası camianın bilhassa da İslam İşbirliği Teşkilatının Arnavutluk'a yardım elini uzatması için bizzat girişimlerde bulunduk. Depremden sonra bölgeye yardıma ilk koşan ülkenin Türkiye olması aramızdaki güçlü dayanışmanın en güzel ispatıdır."

"Her daim yanınızda yer almayı sürdüreceğiz"

Sahadaki bu yardımların yanı sıra Arnavut halkının yükünü bir nebze olsun hafifletmek için yıkılan konutların yerine yenilerini inşa etme kararı aldıklarını anlatan Erdoğan, Temmuz 2020'de gerekli mutabakat zaptının imzalandığını ve koronavirüs salgınına rağmen aralıkta inşaatlara başlandığını hatırlattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.